Laikas's dagbog21/5: Så kom dagen hvor Laika ville føde sine hvalpe. Dagen startede omkring halv syv, straks vi kom op så vi hun havde kradset i aviserne og hun halsede lidt. Men hun kom ud sammen med de andre, og efter en halv time kom de ind, men ikke Laika.
Så jeg gik ud for at se hvad hun lavede, havde lidt svært ved at finde hende, men endelig kom jeg op til kompost beholderen, og mindsanten derinde lå hun, hun havde fjernet alt og var krøbet derind, havde nær aldrig fået hende ud igen.
Så resten af dagen, var vi med hende ude, for det var klart, det var der det skulle forgå.
Dagen gik, og vi nåede aften, hun halsede stadig og omkring klokken 22.00 kom der mere gang i hende veerne tog til og klokken 00.20 blev den første født. En pige, og igen kl. 00.35 en dreng... så var der en pause og kl. 2.50 kom endnu en pige. Følg deres videre liv under hvalpe.

D. 18/5: Laika er nu startet på sin sidste drægtighedsuge, hun er begyndt at se mere hængebuget ud, fordi livmoderen synker ned og nu hviler tungt på bugvæggen. Vi er begyndt at tage temperatur to gange om dagen. Det bryder hun sig ikke specialt meget om... men det er nødvendigt, og vi forsøger at gøre det så lempligt som muligt.
Vi må holde meget øje med hende, da hun vil grave hul alle vegne, tror bestemt hun vil forsøge gemme sig, når tid er.
Hun søger hele tiden min opmærksomhed når hun er inde, en rigtig kæle potte er hun.

D. 8/5: Ja så er Laika 45 dage henne i drægtigheden. Hun begynder at fylde godt... hviler meget og er i det hele taget meget stille, men nu hvor hun får hvalpe foder, spiser hun godt.
Vi har dog måtte bløde det op med vand for ellers gider hun ikke spise det... og lidt mundgodt oven i siger hun da ikke nej tak til. Nu er vi også over tiden hvor der var fare for en abort. så vi venter spændt de næste fjorten dage. Det håber vi også hvalpekøberne gør.


D. 28/4: Laika er nu halvgående i sin drægtighed. Hun trives. Vi fornemmer klart at hun er med hvalpe. Vi har skiftet til hvalpefoder i denne uge, og det er noget hun kan li'.
Faktisk er hun rigtig slem til at tigge, og går da heller ikke af vejen for at stjæle fra bordet. Således er røget 5 frikadeller og et par stykker franskbrød.
Hendes interesse for at lege er dalet noget, og det forstår Aslan ikke. Han prøver at drille, men nej, Laika vil have ro.

D. 19/4: I dag den 19 april er Laika 28 dage henne i drægtighedsperioden. Alt er forløbet godt, dog har hun været plaget af kvalme, men dette er nu ovre.
Vi har været ved dyrlægen i dag, for at hun kunne blive scannet, og yes der er hvalpe.
Hun har fået klippet negle og hun skal have ormekur. Dyrlægen sagde at der tydeligt kunne ses 4 hvalpe, men der var flere end dem. Laika var temmelig urolig, så derfor var det svært at se.
Vi har ligeledes hentet en ny fødekasse til hende, så må vi se om hun vil være i den.

D. 23/3 2007: Laika og Borris har haft to gode parringer. Efter at have været sammen en uge. Der vil følge mere snarest.